Cum va fi fotbalul după pandemie?

Помогите рассказать человеку о себе. Вам пара кликов, человеку - мечта.


Este doar aprilie 2020 și este destul de dificil de prezis când se va termina această pandemie.  Oamenii cu autoritate în virologie apelează la termeni complet diferiți: de la „nimeni nu-și va aminti de pandemie la vară”, la „acestă distracție poate să dureze un an ”. Cu toate acestea, totuși spoate să începem cu o veste bună : coronavirusul se va încheia cu siguranță. Fără opțiuni.

Deja acum, nimeni nu ezită că consecințele economice ale pandemiei vor fi grave. Evident, lumea nu va fi exact ca înainte. Cum va ieși fotbalul din această mizerie?  

Piața transferurilor va primi un suflu nou!

Mai întâi, probabil, voi începe cu cel mai evident – în ultimii ani, piața de transferuri își lua amploare cu o viteză inexorabilă. Ca dovadă ne pot servi transferurile lui Ousmane Dembele, în care FC Barcelona investit a 105 milioane de euro și Kepa Arrizabalaga, cumpărat de Chelsea cu 80 milioane, sumă teribil de mare pentru un goalkeeper. La fel și Antoine Griezmann procurat de 120 milioane de euro, cât și Philippe Coutinho de 145 milioane. Valoreză oare acești jucători banii investiți? După poțențial posibil că da. Așadar, după așa o creștere impresionantă, în orice domeniu criza este aproape inevitabilă. Chiar și maestrul Arsene Wenger (apropo, un economist pregătit) după transferul lui Neymar cu o compensație de 222 milioane de euro a prezis că o astfel de creștere a pieței nu va dura mult. Și astfel, la începutul anului 2020, a venit șocul economic proiectat. Cu alte cuvinte, un astfel de „duș rece” era inevitabil pentru piața de transferuri. Ca urmare a crizei economice și a scăderii semnificative a veniturilor, cluburile de fotbal vor fi mult mai atenți la ceea ce fac cu banii. Ce ne va oferi acest lucru ca rezultat?

1. Creșterea numărului de jucători arendați

Chiar și fără coronavirus în ultimii ani, ponderea acordurilor de închiriere a crescut semnificativ, în special în rândul top-cluburilor. Acest lucru se datorează prețurilor crescute pe piața de transferuri. Cluburile caută modalități de a evita plata compensațiilor masive. Dacă la începutul secolului din arendele de top-jucători ne putem aminti doar de tranziția scandaloasă a lui Carlos Tevez de la West Ham la Manchester United, păi în ultimii ani au fost arendați așa jucători ca Philippe Coutinho, James Rodriguez, Gonzalo Higuain, Alexis Sanchez, Giovani Lo Celso, Kylian Mbappe și mulți alții. În 2019 cota arendelor a constituit aproape o treime din numărul total de transferuri din top-ligile Europei – 29%.

2. Jucătorii din țări cu un reiting mai mic au șanse să intre în campionatele de top

Pentru nimeni nu este un secret faptul că fotbaliștii din ligile top-5 sau chiar dacă au  doar cetățenia acestor tări, prețul lor va fi supraestimat în comparație cu reprezentanții țărilor și campionatelor cu un reiting mai mic. Acest lucru a fost demult observat în Italia – fluxul de jucători ieftini din Ekstraklasa poloneză în Serie A este perfect ajustat. În acest moment, 15 polonezi joacă în elita fotbalului italian, iar acest lucru nu-i numără pe cei care aparțin cluburilor din Serie A. De asemenea în Italia sunt reprezentanți din Serbia(11), Suedia(8), Cehia, Slovenia și Slovacia. Se pare că acum cluburile din ligile de top ar trebui să își îndrepte privirile către jucătorii de fotbal din ligile mai simple. Țările menționate mai sus Polonia, Suedia, Serbia și altele pot deveni un adevărat salvator pentru managerii cluburilor, care pot economisi bani procurând în loc germani și francezi jucători din țări slab dezvoltate, conform standardelor de fotbal. Mai mult decât atât, cu cercetarea corectă, piața asiatică poate oferi jucători ieftini și de încredere, deși rareori apucă stele din cer. Un exemplu izbitor de astfel de fotbaliști sunt jucătorii sud-coreeni și japonezi.    

Ce altceva se va schimba după coronavirus? 


1. În primele saptămâni după pandemie, tribunele vor fi pe jumătate goale

Explicația de aici este simplă și de înțeles - oamenii sunt obișnuiți să acționează prin inerție. Cel mai probabil, fanii fideli ai cluburilor lor își vor lua imediat locurile în tribune imediat după pauză,  cu toate acestea, majoritatea spectatorilor la meciuri au fost întotdeauna cei pentru care fotbalul nu este mai mult decât una dintre opțiunile de divertisment din weekend. Anume, de acești spectatori fotbalul va duce lipsa – oamenii care nu riscă în exces să meargă în locuri aglomerate. Este irațional să te aștepți ca în prima jumătate a sezonului următor, prezența să revină imediat la nivelul la care se afla înaintea pandemiei.

2.Declinul total al cluburilor mici

Din păcate, aproape sigur spoate de spus că, chiar dacă sezonul se va relua în iunie, nu toate cluburile vor ieși vii din criza economică. Evident că, într-o criză, ideea de a investi într-o afacere non-profitabilă, cum ar fi fotbalul, nu va mai fi atractivă pentru sponsori. Deja sau început zvonurile despre posibilulul faliment a lui Burnley și luând în considerație faptul că acest club joacă în cea mai bogata ligă de fotbal din lume, este greu de imaginat ce se va întâmpla în ligile cu un statut mai slab. Cluburile mai bogate, care nu prezintă riscul de a se distrugere, vor avea posibilitatea de a alege jucători din cluburi  mai mici, ceea ce va aduce și mai mult la decalajul dintre cluburile bogate și cluburile sărace. În plus, declinul cluburilor mici va duce la închiderea școlilor lor de fotbal, în urma cărora un număr mare de tineri jucători vor avea șanse mult mai puține de a se arăta pe arena mare. Este posibil ca în anii următori să vedem mai puțini noi Messi, Ronaldo și de Bruyne, pur și simplu aceștia vor fi lipsiți de posibilitatea de a-și arăta capaciățile.

Dragă prietene, îți sunt foarte recunoscător ție și acestei platforme pentru această șansă. Îți voi fi foarte recunoscător dacă vei aprecia articolul și îl vei distribui mai departe. A fost o plăcere să mă stărui pentru tine!


Logo - Despre.MD
436


3 подписчика
Коментарии

2 подписчика

8 месяцев назад Ответить

3 подписчика